KURULUM SONRASI AYARLAR
Kurulum işlemi bitti. Bir sonraki adım ise network ayarları olacak. Mevcut ekranda F2 tuşu ile konfigürasyon sayfasına geçebiliriz. Konfigürasyon sayfasına geçmek için az önce tanımladığınız root şifresini girmeniz gerekecek. Soldaki menülerden zaten sistemin ne kadar basit ve kolay bir yapılandırma gereksinimine ihtiyaç duyduğunu anlayabilirsiniz. Şifre, klavye ayarları, sistem logları ve en önemli kısmı ağ ve ip ayarları. Şimdi Configure Management Network kısmına değineceğiz. Üzerine gelince zaten sağda özet olarak bize bilgisini veriyor. Enter ile içine giriyoruz.
Bu menüde de Network Adapters ile Ethernet kartlarının ayarlarını yapıyoruz. Sunucuların üzerinde muhtelemen birden fazla network kartı olacağı için hangi kartla işlem yapılacaksa onu buradan aktif hale getirmekte fayda var. Örneğimizde zaten tek ağ kartı var.
Eğer değişiklik yaptıysanız Enter ile onaylayıp çıkın, yok yapmadıysanız ESC ile bir önceki menüye dönebilirsiniz, önceki menüden IP Configuration menüsüne giriyoruz, dinamik ve statik ip seçimini statik olarak seçip, alttaki kısma da ip adresi, ağ maskesi ve gateway bilgilerini giriyoruz. Kaydedip çıkıyoruz.
Sonraki adımımız ise DNS Configuration sekmesi, otomatik DNS atama seçeneğini, kendi tanımlayacağımız dnsleri kullan seçeneğine çevirip, alttaki dns bölümlerine kendi istediğimiz dns adreslerini tanımlıyoruz. Hostname kısmına makinanızın hostname ini yazabilirsiniz. Mesela; sanalsunucu.abdullahyildiz.com gibi
Ayarları yaptıktan sonra Esc ile çıkış yapıyoruz, çıkarken bize ayarları uygulamak için soru soruyor, Yes cevabı verip yaptığımız network ayarlarının uygulanmasını sağlıyoruz.
Kurulum ve konfigürasyon kısmı temel olarak bu şekilde, bundan sonraki kısım ise sanal makinaları kurup yönetmek için gerekli olan client yazılımını indirmek.